Zadnje novosti

Mobile Office usklađen je sa zakonskim potrebama koje su stupile na snagu 1.1.2013.

u arhivu ->

Potrošači danas vjeruju "sigurnim" proizvodima, čije podrijetlo i proizvodni proces su strogo kontrolirani.

Proizvodnja

Suvremeno tržište karakterizira velik broj domaćih i inozemnih proizvođača, koji su svojim proizvodima preplavili police trgovačkih lanaca i ostalih prodajnih objekata. Proizvodi su međusobno diferencirani na temelju zemlje podrijetla, korištenih sastojaka, cijene, kvalitete i načina prezentiranja potencijalnim kupcima na prodajnom mjestu (pakiranje, ambalaža, izgled i sadržaj etikete, naziv i slogan koji se veže uz sam proizvod). U moru takvih proizvoda, kupci se teško snalaze. Nepovjerljivi su prema artiklima nepoznatog podrijetla i sumnjive kvalitete.

Za svaku proizvodnu tvrtku koja želi biti konkurentna na tržištu, prvi logičan korak je potpuna informatizacija i kontrola cjelokupnog proizvodnog procesa.

Pažljivim odabirom kvalitetnih sirovina i njihovom preradom u strogo kontroliranim uvjetima, na tržište izlazi finalni proizvod koji će zasigurno pronaći svoje mjesto u potrošačkim košaricama i koji će svojom kvalitetom opravdati povjerenje potrošača.

Tržište je iskazalo potrebu za praktičnim informatičkim rješenjem, za podršku sustavu proizvodnje i otkupa sirovina za duhansku industriju, a Superiusovi inženjeri su kreirali Tobacco Expert.

Navedeno programsko rješenje pronašlo je svoju primjenu u tvrtki Hrvatski duhani d.d., čija je osnovna djelatnost proizvodnja, obrada i prodaja duhana. Hrvatski duhani surađuju s više od tisuću kooperanata, a kao potporu poslovnom procesu otkupa duhana koriste upravo aplikaciju Tobacco Expert.

Aplikacija je instalirana na ručnim računalima i prilagođena za terenski rad, osiguravajući potpunu kontrolu zaprimljenog duhana. Svaka pošiljka koja stigne od kooperanata detaljno se identificira, pri čemu se bilježe sve važne informacije, od precizno definiranog područja uzgoja do kvalitete i sorte zaprimljenog duhana. Cjelokupna  evidencija se vodi u sustavu Tobacco Expert i prati navedenu pošiljku od sirovine do finalnog proizvoda – kutije cigareta koja stiže na police.

Primjena sustava Tobacco Expert uvelike je ubrzala i pojednostavnila proces proizvodnje i otkupa duhana, osiguravajući točnost i preciznost prikupljenih podataka te kontrolu cjelokupnog proizvodnog tijeka. 

Navedeno Superiusovo informatičko rješenje široko je primjenjivo, ne samo u duhanskoj industriji, već u svim proizvodnim poduzećima koja uvažavaju svoje potrošače i žele se pozicionirati na tržištu kao ponuđači potpuno sigurnih proizvoda, visoke kvalitete i strogo kontroliranog podrijetla, a značajan dio svojih otkupnih i proizvodnih aktivnosti provode izvan ureda.